Aluminium kozijnen prijzen

Zoals u weet zijn er ook kozijnen die gemaakt worden uit aluminium. Dit staalsoort is zeer sterk en bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Wanneer we kijken naar de prijzen, zien we dat aluminium kozijnen ongeveer een vijfde duurder zijn dan kunststof kozijnen. Dit komt met name door duurder inkoopprijs van aluminium.

Steeds meer consument kiezen voor aluminium kozijnen omdat deze eenmaal sierlijk en stijlvol uitzien.Mocht u ook van plan zijn om aluminium kozijnen te laten inbouwen, dan vinden wij het belangrijk dat u weet welke kosten u kunt verwachten. Door mooie kozijnen in te bouwen, investeert u ook in uw huis. Door mooie aluminium kozijnen te laten plaatsen gaat uw huis mooier en stijlvoller uitzien dan voorheen. De totale kosten heeft u zelf in de hand, als u voor een HR++ glas kiest is het een stuk goedkoper dan wanneer u voor HR+++ kiest. Zo betaalt u voor een aluminium kozijn per m2 een gemiddelde prijs tussen de 700 en 1000 euro ( incl. HR++ glas en montagekosten).

Vraag nu de voordeligste kozijn offertes aan

 

Thermische onderbreking

Aluminium is een goede geleider, bij koude weersomstandigheden kan de koude lucht gemakkelijk naar binnen. Om dit te voorkomen moeten de aluminium kozijnen voorzien zijn van thermische onderbreking. Zoals u op de foto kunt zien is de binnenzijde van de kozijnen gevuld met kunststof. Hierdoor wordt condensvorming voorkomen.Dankzij de thermische onderbreking wordt u huis goed geïsoleerd tegen kou en vocht. Let op, want niet alle  kozijnen zijn voorzien van thermische onderbreking.Voordat u de kozijnen aanschaft moet u wel nagaan welke kozijnen wel en niet voorzien zijn van thermische onderbreking, in meeste gevallen zijn goedkopere varianten niet voorzien van isolatie.

Voordelen van thermische onderbreking zijn:

  • Weinig onderhoud
  • Lange levensduur
  • Goede isolatie

Kunststof kozijn

Als u wilt kijken naar goedkopere alternatieven? Dan kunt u het beste kiezen voor kunststof kozijnen. Deze kozijnen isoleren zeer goed en gaan heel lang mee. Bovendien hoeft u bij deze kozijnen weinig onderhoud te verrichten.

Wilt u weten welke kozijn leveranciers het voordeligste zijn? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes aan