Aluminium kozijnen

Welke voordelen bieden aluminium kozijnen?

Aluminium is een van de meest voorkomende metaalsoort
in de wereld. Dit metaalsoort wordt gewonnen uit het erts Bauxiet. Als men eenmaal het erts bauxiet uit de grond heeft gehaald wordt dit in de hoogovens omgezet in aluminium. Tegenwoordig zien we dat aluminium toegepast wordt in vele industrieƫn, met name de vliegtuigindustrie maakt er veel gebruik van.

Sinds de jaren 50 zien we dat steeds meer kozijn fabrikanten gebruik maken van aluminium om kozijnen te vervaardigen. De afgelopen 50 jaar is de vraag naar aluminium kozijnen gestegen en steeds vaker toegepast in huizen. De voornaamste reden waarom steeds meer mensen kiezen voor aluminium is omdat dit metaalsoort bekend staat om zijn stevigheid, relatief lage gewicht en duurzaamheid.

Aluminium kozijnen bieden tevens vele voordelen. Naast het feit dat aluminium licht van gewicht is dit type materiaal goed geschikt voor grote ramen en deuren. Vanwege de sterkte van het materiaal vormt het tevens een extra versteviging bij inbraak. Geschikt voor alle weertypen en erg duurzaam karakter. Ook hierbij is dit materiaal onderhoudsvrij. Deze kozijnen hoeven dus nooit geverfd te worden en voldoet het afstoffen of lichte schoonmaak. Bij uw keuze voor aluminium kozijnen is er genoeg keuze voor kleur en of kleurcombinaties. Er is dus een ruim assortiment zodat wij u maatwerk kunnen aanbieden. Aanpassingen na het plaatsen zijn niet mogelijk. Daarom is het raadzaam de correcte afmetingen tijdig door te geven. U kunt er ook voor kiezen om ons alles te laten opmeten zodat u zeker bent van de juiste afmetingen en de hierop gebaseerde offerte.

Voordelen aluminium kozijnen

  • Lange levensduur.
  • Verkrijgbaar in vele kleuren.
  • Ook moet u weten dat aluminium kozijn veel beter isoleert dan houten kozijn.
  • Vraagt weinig onderhoud.
  • Bestendig tegen allerlei soorten weersomstandigheden.

Nadelen aluminium kozijnen

  • Aluminium is niet overschilderbaar.
  • Ook mag aluminium niet direct in contact komen met bepaalde materialen.
  • Lagere isolatiewaarde dan kunststof kozijn.
  • U moet rekening houden met hoge aanschafkosten voor aluminium kozijn. In dit opzicht is kunststof kozijn stuk voordeliger.

Kosten aluminium kozijnen

Tegenwoordig zijn er vele kozijn leveranciers actief op de Nederlandse markt, daarom adviseren wij u om goed na te gaan welke van deze partijen het meest aansluit op uw wensen. Wij kunnen u helpen bij het zoektocht naar de juiste kozijn leverancier. Op deze website kunt u offertes aanvragen bij de beste leveranciers uit uw regio. Hierdoor bespaart u enorm veel tijd en bovendien kunt u de beste leveranciers uitkiezen die het beste bij uw budget past. Het is belangrijk dat u eerst na gaat welke kozijn aanbieder de voordeligste aanbod doet, want de prijzen kunnen bij het zelfde leverancier sterk variƫren. Soms kunt u voor het zelfde product bij een andere leverancier wel tot 50% besparen, het is daarom heel belangrijk om eerst offerte aan te vragen. Op prijzen-kozijnen.nl kunt u altijd gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Vraag nu gratis offerte aan en bespaar tijd en geld.