Belangrijkste 3 soorten kozijnen

Houten kozijnen

Als u een dagje rondloopt in de oude centrum van Amsterdam dan ziet u allemaal herenhuizen waar houten kozijnen zijn gebruikt. Loop der eeuwen is er eigenlijk weinig veranderd men gebruikt nog steeds hout om kozijnen te vervaardigen, maar tegenwoordig moeten alle houten kozijnen voorzien zijn van FSC hout keurmerk. Hiermee toont de leverancier aan dat de gebruikte hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Naast het FSC-keurmerk is er ook nog het KOMO-keurmerk dit keurmerk staat garant voor de kwaliteit van de vervaardigde hout.

Steeds minder onderhoud nodig

Tegenwoordig is de kwaliteit van verf sterk verbeterd, waardoor uw kozijnen beter worden beschermd tegen de buitenlucht. Hierdoor hoeft u veel minder inspanning te leveren voor onderhoud van uw houten kozijnen. Eens in de 5 jaar schilderen is al voldoende om uw kozijnen te onderhouden, voorheen moest u dit wel jaarlijks doen, dus in dat opzicht is dat een enorme verbetering.
Als u besluit om houten kozijnen te nemen dan adviseren wij u om te kiezen voor kozijnen die vervaardigd zijn uit hardhout (Afzelia en Meranti). Integendeel tot hardhout gaan kozijnen die gemaakt zijn van zachthout veel korter mee, dus wij raden u aan om te kiezen voor gecertificeerde hardhout.

Vergelijk nu alle kozijn aanbieders vrijblijvend en gratis

Aluminium kozijnen

Zoals u weet wordt aluminium in vele industrie├źn toegepast.Vanaf de tweede helft van de twintigste zien we ook kozijnen die gemaakt zijn van aluminium. Door de jaren heen is de vraag naar aluminium kozijnen sterk toegenomen. We kunnen deze stijging toeschrijven aan het aantal toenemende woon- en kantoortorens in Nederland. Aangezien deze torens voorzien zijn van grote ramen is het verstandig om deze gebouwen te voorzien van stevige aluminium kozijnen, want kozijnen die gemaakt zijn van andere soort materiaal als, hout en kunststof kan de gewicht van deze ramen niet aan.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn verreweg de meest populaire kozijnsoort onder huiseigenaren.De voornaamste reden, waarom de meeste klanten voor kunststof kozijnen kiezen is heel eenvoudig te verklaren. Kunststof kozijnen zijn veel lager geprijsd dan houten en aluminium kozijnen. Daarnaast kunt u kunststof kozijnen plaatsen in allerlei soorten woningen. Bovendien zijn kunststof kozijnen onderhoudsarm, dus u hoeft deze kozijnen niet te onderhouden. Wel raden wij aan om af en toe uw kunststof kozijnen zelf schoon te vegen.

Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in verschillende soorten afmeting en maten. Zo kunt u zelfs voor uw kleine wc raampje kunststof kozijnen aanschaffen. Kunststof kozijnen worden gemaakt van een speciale soort plastic wat PVC wordt genoemd. Deze materiaal is bestand tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Hierdoor gaan kozijnen die vervaardigd zijn uit (PVC) kunststof tot wel 45 jaar mee.
Woningen die voorzien zijn van kunststof kozijnen zijn ook nog eens goed beschermd tegen inbrekers, want kunststof kozijnen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige plastic wat moeilijk te vervormen is, hierdoor kan een dief dit moeilijk openbreken.

Vraag nu offertes aan en vergelijk de beste kozijn leveranciers.

 

Zie onderaan voor eigenschappen per kozijnsoort:

1. Houten kozijnen
Eigenschappen: Duurzaam, makkelijk te bewerken, ruime keuze (kleur en formaat),periodieke onderhoud.
2. Aluminium kozijnen
Eigenschappen: Sterk materiaal, geschikt voor grote kozijnen en deuren, weinig onderhoud
3. Kunststof kozijnen
Eigenschappen: Goed isolerende werking, weinig tot geen onderhoud.