Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn 1 van het meest voorkomende type materiaal dat gebruikt wordt voor zowel kantoren als woningen. Hardhout is hierbij de meest voorkomende materiaal keuze. Dit vanwege het robuuste karakter van het hout en de mooie natuurlijke afwerking van een kantoor of woning. Er worden meerdere houtsoorten gebruikt voorzien van een origineel keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het gebruikte hout afkomstig is uit een duurzaam bos. Tevens wordt gekeken of het hout niet bewerkt is met schadelijke stoffen.Wat betreft onderhoud zien we dat de onderhoudscyclus flink is ingekort over de jaren heen. Daar waar houten kozijnen onderhoud nodig hadden na 2 a 3 jaar hoeft het onderhoud nu alleen verricht te worden na 6 a 7 jaar. Onderhoudsvrij zijn houten kozijnen niet,echter is het onderhoud beperkt en goed te overzien en gemakkelijk bij te houden.

 

Het verven van houten kozijnen wordt gezien als het belangrijkste onderhoud. Het voordeel hiervan is dat bij een nieuwe onderhoudsbeurt een nieuwe kleur gekozen kan worden. Geheel naar eigen smaak en passend bij uw interieur en exterieur. Houten kozijnen geven tevens een natuurlijke uitstraling aan uw woning. Vooral wanneer u houten meubels hebt of houten accenten in uw woning zullen houten kozijnen hierbij goed matchen. Aandachtspunten bij het onderhoud van houten kozijnen zijn de rotte plekken of stukken. Indien dit het geval is is het raadzaam het aangetaste stukje hout te verwijderen en een duurzame reparatie uit te voeren met hetzelfde type hout. Vaak is hetzelfde materiaal en type hout beschikbaar en op voorraad.

Houten kozijnen staan bekend om de mooie natuurlijke uitstraling. Naast uw keuze voor duurzaam hout kunt u tevens de kleur en dikte bepalen. Wel dient u rekening te houden met een periodieke onderhoud 1 keer in de 5-7 jaar. U kunt dan het hout laten behandelen of voorzien van een nieuw laagje verf. Mocht u interesse hebben in houten kozijnen dan kunt u via ons formulier meerdere offertes aanvragen bij de beste kozijn specialisten uit uw regio.

Op zoek naar goedkope kozijn aanbieders? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes aan