Isolatieglas

Isolatieglas van goede kwaliteit is minstens zo belangrijk als het vervangen van een kozijn. Het glas heeft een isolerende werking op gebied van warmte en geluid. Meestal worden de kozijnen samen met isolatieglas vervangen. De meeste nieuwbouw woningen zijn al voorzien van dubbel isolatieglas. Bij oude woningen kan het voorkomen dat er sprake is van enkele beglazing. Deze kunt u het beste tegelijkertijd en in 1 keer laten vervangen. Dit om te voorkomen dat u erna nog op zoek moet gaan naar hetzelfde type kozijn of glaswerk. Tevens is het raadzaam alle kozijnen van enkel glas te vervangen, omdat u op zo voorkomt dat er vocht,schimmel, rot of wind zich verder verspreid in uw woning. Met goed isolatieglas en kunststof kozijnen kunt u al 250 euro besparen op jaarbasis.

Kozijnen met dubbelglas

Isolatieglas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas. In de meeste gevalen worden de kozijnen met dubbel glas geleverd.
Er zijn 3 soorten dubbele beglazing:
• 3 glasplaten gescheiden door edelgas
• 2 glasplaten met lucht of gasscheiding
• 2 glasplaten met luchtscheiding
De dubbele beglazing is in de meeste gevallen energiebesparend vanwege de isolerende eigenschappen van het glas. Het glas wordt meestal gezet in de passieve huizen, hierbij is er sprake van een laag energie verbruik. Tevens is het glas geluid isolerend. Erg handig wanneer u aan een weg woont of vaak last hebt van geluid buiten uw woning.

Kozijnen en glas vervangen

Wanneer u het glas wilt vervangen is het in de meeste gevallen goedkoper om meteen ook de kozijnen te vervangen. Op langer termijn is dit een betere investering, rekening houdend met het vervangen of onderhoud van de kozijnen. Nieuwe modellen kozijn zijn meestal geschikt voor dubbele beglazing. De oude modellen kozijnen moeten eerst bewerkt worden alvorens het glas geplaatst kan worden. Alleen indien u binnen 5 jaar de kozijnen moet vervangen, zult u de investering er niet uit kunnen halen.

Vraag nu gratis offertes aan en bespaar op isolatieglas kosten