Kunststof kozijnen prijzen

Een kozijn kopen doet u niet iedere dag, daarom is het belangrijk om goed na te gaan, waar u zo voordelig mogelijk uw kozijnen kunt aanschaffen. De hoogte van de prijs hangt er echter vanaf hoeveel ramen uw wilt voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Ook moet u weten dat de gewenste kwaliteit, montagekosten en het soort glas invloed heeft op de indicatieprijs.

De prijzen voor kunststof kozijnen zijn moeilijk te bepalen. Dit omdat de afmeting en de actuele marktprijzen de prijs bepalen per raam of kozijn. De afmeting in combinatie met de kosten voor glas en andere materialen zijn een meer realistische prijsweergave. Wel kunnen wij u een gemiddelde, indicatieprijs geven. Op deze pagina vindt u de verschillende afmetingen en de hierbij horende prijzen.

De meeste kozijn aanvragen worden gedaan voor een vaste raam. U kunt een vaste raam niet openen. Voor mensen die dit vervelend vinden kunnen kiezen voor een raamsoort die wel open kan. Hierbij kunt u denken aan ramen, zoals draairaam, draaikiepraam en valraam (2-vaks of 3-vaks raam).

Hieronder kunt u meer te weten komen over meerdere soorten kunststof raamkozijnen:

  • Draaikiepraam
  • Valraam
  • Vaste raam

Draaikiepraam

Wilt u het huiskamer ventileren? Dan kunt u het beste voor dit raamsoort kiezen. Een draaikiepraam kunt u zowel open kiepen als geheel open gooien. Bij slecht weer kunt u het raam open kiepen, zodat er niet te veel regen of vocht naar binnen komt, kortom zeer populair onder de huiseigenaren. Deze kozijnen zijn voorzien van scharnieren, zodat men het raam kunnen openen. Ook deze type kunststof kozijnen hoeft u nauwelijks te onderhouden. Wel moeten wij vermelden dat u soms de scharnieren moet controleren. Het kan zijn dat de scharnieren na een lange tijd kunnen piepen. Om gepiep te voorkomen kunt u de scharnieren smeren met een smeermiddel als siliconenspray.

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 25% aan kosten

Valraam

Zoals u het kunt zien aan de benaming valt dit raam open.
Integendeel tot een draaikiepraam kan er bij dit raamsoort alleen aan de bovenkant geopend worden. Hier zijn de scharnieren bevestigd aan het onderzijde van het kozijn. Hierdoor valt het raam bij het openen achterover naar binnenzijde toe. Er bestaan ook andere varianten van dit soort, dat wordt uitzetraam genoemd. Bij deze type kunststof kozijnen zijn de scharnieren aan de bovenzijde gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat het raam aan de onderkant open kan. We zien deze ramen heel vaak in douche ruimtes en wc’s.

Vaste raam

Op deze raamkozijn is er geen enkele scharnier gemonteerd. Een vaste raam is niet gemaakt om te openen. Als u ervoor kiest om een vaste raam te plaatsen kunt u dit ook aanvullen met een kleine valraam, om toch nog uw woon- of werkruimte te kunnen ventileren. Bovendien kunt u ervoor kiezen om een ventilatierooster te laten plaatsen. Met behulp van de ventilatierooster kunt u uw woning lekker luchten.

Om makkelijker voor u te maken hebben wij de kunststof kozijn prijzen voor u samengesteld. Bij het opstellen van de prijzen zijn we uit gegaan van de gemiddelde prijzen. Deze gegeven prijzen zijn enkel bedoeld voor indicatie. De onderstaande prijzen kunnen afwijken van de marktprijzen.

Soort raam Prijsindicatie ( incl. Btw en HR++ en excl. montage)
Vaste raam 30×30 cm 30-90 euro
Vaste raam 60×60 cm 85- 125 euro
Vaste raam 90×90 cm 130-175 euro
Vaste raam 100×100 cm 145-180 euro
Vaste raam 175×175 cm 280-390 euro
Vaste raam 150×200 cm 300-370 euro
Draaikiepraam 30×30 cm 50-100 euro
Draaikiepraam 60×60 cm 155-240 euro
Draaikiepraam 90×90 cm 210-245 euro
Draaikiepraam 120×180 cm 345-395 euro
Valraam 30×30 cm 50-95 euro
Valraam 50×40 cm 90-155 euro
Valraam 90×90 cm 180-240 euro
Valraam 100×80 cm 190-245 euro
Valraam 120×120 cm 290-350 euro
Valraam 150×120 cm 315-375 euro

In de bovenstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen per afmeting. U moet wel rekening houden dat de getoonde prijzen kunnen afwijken van de huidige marktprijzen. Daarnaast kunt er ook voor kiezen om de prijzen per m2 te berekenen. Hiervoor kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van 800 euro per m2.

Montagekosten

In de bovenstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen inclusief montagekosten. Als u bijvoorbeeld een valraam aanschaft voor 150 euro dan betaalt u ook nog eens 150 euro voor de montagekosten, dus u bent dan in totaal 300 euro kwijt. Misschien vindt u de montagekosten aan de hoge kant, maar als de montage niet door een vakkundig persoon gebeurt, kunnen er kieren en naden ontstaan die ervoor zorgen dat het onder meer kan gaan tochten. Hierdoor daalt de isolatiewaarde van uw kozijnen. De genoemde bedragen zijn puur bedoeld voor indicatie, hiermee willen we u laten weten ,welke kosten u kunt verwachten.

Additionele kosten

Behalve de montagekosten moet u ook rekening houden met de bijkomende kosten. Deze kosten bestaan onder andere uit voorrijkosten, en onderdelenkosten. montagekosten krijgt u het ook te maken met andere bijkomende kosten.De hoogte van de additionele kosten verschillen per bedrijf,zo heb je bedrijven die haar vaste km tarieven hanteren voor hun klanten binnen een bepaalde aantal kilometers. Meestal zien we dat klanten binnen een straal van 15 km een vast bedrag betalen. Wij raden u aan om gespecialiseerde vakmannen in te schakelen. Als u besluit om de kunststof kozijnen zelf te plaatsen dan zult u de benodigde gereedschappen moeten aanschaffen. Ook moet u zich bewust zijn dat als u het zelf doet fout kan gaan, waardoor kozijnen stuk gaan. In dit geval maakt u onnodig veel kosten.
De hoogte van deze kosten verschillen per bedrijf. Zo zijn er bedrijf die de voorrijkosten per km doorberekenen.

Energie besparen

Het is algemeen bekend dat kunststof kozijnen goed isoleren.Door kunststof kozijnen te combineren met de HR++ isolatieglas kunt enorm veel geld besparen op uw energie uitgaven. Op deze manier kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen. Wanneer u in een oude woning woont kunt u ervoor kiezen om uw huidige kozijnen te vervangen door goed isolerende kunststof kozijnen. Meestal zijn oude woningen voorzien van houten kozijnen met enkel glas. Door slechte isolatie verdwijnt enorm veel warmte naar buiten. Hierdoor betaalt u onnodig veel stookkosten aan uw energieleveranciers.

Op lange termijn verdient u de kosten weer terug, omdat u bespaart op de energiekosten. In eerste instantie kunnen de kosten aan de hoge kant zijn, maar als u eenmaal de kunststof kozijnen laat plaatsen zult u zien dat er veel minder warmte verloren gaat als voorheen. Wij raden u zeker aan om uw huidige kozijnen en enkel glas te vervangen door kunststof kozijnen met hoogrendementsglas. Tegenwoordig kunt u zelfs in bepaalde gemeentes subsidies aanvragen om zo uw oude kozijnen te vervangen. Het is niet eenvoudig om de voordeligste kozijn specialist te vinden. Wacht niet lang en vraag hier offertes aan van de beste kozijnspecialisten. Alle offertes zijn vrijblijvend en gratis. Daarnaast kunt u ook isolatieglas offertes aanvragen bij de beste glaszetters.

Vraag nu offertes aan en vind de goedkoopste kozijn aanbieders uit uw regio.

Soort glas en extra opties

Als u op het punt staat om kunststof kozijnen aan te schaffen moet u goed onderzoeken wat de prijzen zijn. Daarnaast moet het duidelijk zijn welke type glas en welke extra opties u erbij wilt hebben. Als uw voorkeur uit gaan naar een normale dubbel glas betaalt u veel minder dan wanneer u kiest voor een goed isolerend glas. Tegenwoordig onderscheiden we verschillende soorten glas, zo heb je ook verschillen tussen goed isolerend HR glas. De zogenaamde hoogrendementsglas zorgt ervoor dat uw huis goed geïsoleerd blijft. Waardoor er gaat weinig warmte verloren via het raam en zo blijft u woning door lage warmte verlies warmer dan gewoonlijk. Bovendien kunt u ook nog eens besparen op de energiekosten. Let wel op als u besluit om extra ventilatierooster te plaatsen moet u wel rekening houden met extra kosten. Hierdoor zal het totale kostenplaatje hoger zijn dan normaal.

Hieronder in het schema kunt u de prijzen per glas type opzoeken. Ook kunt u vinden welke kosten extra opties met zich meebrengen.

Soort glas Gemiddelde prijs
Type: dubbel glas Varieert tussen de 65 en 80 euro per m2
Type: HR glas Varieert tussen de 85 en 100 euro per m2
Type: HR++ glas Varieert tussen de 95 en 110 euro per m2
Type: HR+++ glas Varieert tussen de 110 en 140 euro per m2

In de onderstaande schema kunt u de kostprijs per extra optie bekijken. Hou wel rekening mee dat de prijzen per leverancier kunnen verschillen. Ook moet u weten dat ventilatieroosters in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn.

Extra opties Gemiddelde prijs per extra optie
Ventilatieroosters Varieert tussen de 15 en 75 euro per stuk
Hor (afmeting 60 cm x 60 cm) Varieert tussen de 80 en 105 euro per stuk
Hor (afmeting 80 cm x 70 cm) Varieert tussen de 100 en 120 euro per stuk

Met welke factoren moet ik rekening houden?

Als u op het punt staat om een beslissing te nemen moet u wel rekening houden met vele factoren die van invloed kunnen zijn op de kozijn prijzen. Als consument moet u nagaan welke wensen u heeft en afhankelijk daarvan moet u de juiste keuze maken. De onderstaande punten kunnen invloed hebben op de hoogte van kozijn prijzen:

  • Extra opties kosten altijd meer geld hierbij kunt u denken aan ventilatieroosters en horren.
  • De grootte van kozijn is nauw verbonden met de prijs, hoe groter een kozijn is des te hoger de prijs wordt.
  • Kozijnen met vlak profiel zijn voordeliger dan kozijnen met verdiept profiel.
  • Ook het type raam heeft invloed op de hoogte van kunststof kozijn prijzen, zo betaalt je voor kozijnen op een vast raam minder dan wanneer je kiest voor draairaam of draaikiepraam.
  • Ook het type glas bepaalt de hoogte van prijzen. Meestal is HR++ dubbelglas standaard, maar wanneer je kiest voor een beter glas, zoals HR+++ dan betaal je veel meer.
  • Voor het plaatsen van kunststof kozijnen heeft u meestal geen vergunning nodig. Tenzij er sprake is van een monumentaal gebouw, dan moet u wel een vergunning vragen. Voor eventuele vragen raadpleeg de website van ministerie van infrastructuur en milieu of ga langs bij uw eigen gemeente.

Herstellen van kunststof kozijnen

Zoals u eerder heeft gelezen bent u het voordeligst uit wanneer u kiest om uw kozijnen te laten herstellen. Hierdoor betaalt u veel minder geld, omdat u geen nieuwe kozijnen laat plaatsen. Uiteindelijk moet uzelf bepalen of de ingebouwde kozijnen hersteld kunnen worden, zo niet dan moet u alsnog nieuwe kozijnen aanschaffen en laten monteren.

Offerte aanvragen kunststof kozijnen

Wilt u binnenkort kunststof kozijnen aanschaffen? U kunt met paar klikken binnen enkele minuten vrijblijvende offertes aanvragen. Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen, zodat u deze offertes kunt vergelijken. Na dat u heeft vergeleken kunt u de meest voordelige offerte uitkiezen. Hierdoor kunt u tot wel 50% besparen op de totale kosten.

Zonder enig prijsonderzoek te doen is de kans groot dat u de hoofdprijs zult betalen. Het is aan te raden om alle leveranciers na te lopen om zo tot een besluit te komen. Er zijn tegenwoordig veel kozijn aanbieders actief op de Nederlandse markt. Elke bedrijf hanteert zijn eigen prijs, de ene bedrijf berekend de voorrijkosten en extra kosten wel in de totale verkoopprijs en de andere bedrijf doet dit niet. Bespreek alle belangrijke punten met uw leveranciers, om zo onverwachte verassingen tegen te gaan.